··· Århus Rundt 2010 ···

No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Søndag den 30. maj kørte jeg motionscykelløbet Århus Rundt, som i år havde start og mål ved Stavtruphallen, så det var jo forholdsvist tæt på. Jeg kørte den lange rute på 123 km. Det var første gang, jeg deltog i dette løb, som faktisk er udmærket. Man må bare håbe, vejret bliver bedre næste år.

Dagen startede med slagregn, blæst fra øst og knap 10 grader, så allerede på cykelturen ned til start/mål i Stavtrup blev jeg stort set gennemblødt. Jeg var der en halv times tid før starten kl. 10, for at få en startposition godt oppe i front. Dels for at forsøge at komme med i en hurtig gruppe, men også for at undgå at blive indblandet i evt. styrt, da de våde og blæsende forhold ikke er specielt velegnet til samlet start. Generelt var det lidt som at sidde foran en bruser, der sprøjtede muddervand i hovedet på en i fire timer.

Efter ca. 5 km fik de forreste 30 mand et hul, som aldrig blev lukket, og jeg selv fandt ind i den følgende gruppe på 10-15 mand, og det kørte egentlig også rimelig ok. Efter de første 50 km havde vi et snit på 34 km/t, men da vi skulle til at køre østpå vest for Stilling, fik så meget modvind, at tempoet gik væsentligt ned, og der blev heller ikke kørt så hårdt, at man ikke kunne sidde og snakke om cykling samtidigt. Det var hyggeligt nok, men det fik gennemsnittet ned under 32 km/t sammenlagt. Men under de forhold var det sikkert også ok. Efterhånden hentede vi forøvrigt også en del folk, der var faldet fra frontgruppen på grund af punkteringer eller det generelle tempo der. Vores gruppe endte med at komme ind mellem nr. ca. 15 og 25, jeg selv som nr. 23 eller måske 22, som der står på diplomet.