··· Arkiv 2003 - 2006 ···

No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Tilbage til arkivet

Slut ved Aarhus Katedralskole

Jeg er nu færdig med at undervise ved Aarhus Katedralskole for denne gang. Det har været et begivenhedsrigt år med mange 60-70-timers arbejdsuger, som har givet et stort arbejdspres men også mange udbytterige erfaringer og gode oplevelser med eleverne.

Her er nogle billeder, jeg tog af de kære elever de sidste par undervisningsdage:

1.d

1.r

2mma3

Tegninger

Jeg har også modtaget en del tegninger i løbet af det forgangne år. Desværre besluttede jeg mig alt for sent til at scanne dem ind. Derfor er de fleste desværre blevet afleveret tilbage igen sammen med de matematikafleveringer, de har været udført på.

Her er dem, det er lykkes mig at gemme:


Pistolterræn i Ulfborg

Den 29. december var jeg på pitolterrænskydning i Ulfborg. Trods den lovede snestorm lykkedes det os at krydse Jylland og gennemføre skydningen, der mest fik tankerne hen på vinterkrigen.

Se alle billederne


December 2005 - Juleskydning med elever

Den 19/12 var sidste undervisningsdag med mit 2.g matematikhold (2mma3) på Aarhus Katedralskole. I den anledning havde jeg mine søde elever med ud at skyde lidt pistol.

September 2005 - Rejselegat

Jeg har fornøjelsen af at være blevet udtrukket til at modtage Rejselegat For Matematikere. Det er en art underligt legat, som har lyst til at betale en matematikrelevant udlandsrejse til mig. Denne rejse skal vare et år og have et fagligt indhold.

Jeg er derfor så småt ved at forberede denne rejse, som kommer til at ligge fra sommeren 2006. Jeg regner foreløbig med at skulle tilbringe noget tid i Canada, da der i Waterloo, Ontario findes et universitet med en ret aktiv afdeling for kryptologi, som jeg godt kunne tænke mig at besøge.

Jeg er selv ret spændt på denne rejse. Rie får nok ikke i første omgang mulighed for at tage med, da hun skal i turnus fra januar 2006. Men hun og alle andre må jo så komme at besøge mig, hvorend jeg ender med at tage hen i den periode.

September 2005 - Universitetesmatch 2005

Den 24. og 25. september afholdtes årets Universitetsmatch i Oslo. Vi var 10 Århusianere, der rejste til Norge for at forsvare AS Århus' ære samt forsøge at generobre de mange titler, vi vandt ved stævnet sidste år.

Igen i år lykkedes det at sætte os hårdt på riffelkonkurrencen, hvor skytterne på vores femmandshold blev placeret som nummer 1, 2, 3, 4 og 6. Da havde de andre hold sat så meget over styr, at de ikke formåede at hente det tabte i pistolkonkurrencen. AS Århus vandt derfor også den samlede holdkonkurrence, hvor riffel- og pistolresultaterne regnes sammen.

Den samlede vinder af den individuelle konkurrence (riffel og pistol) blev ligesom sidste år undertegnede:

I øvrigt kan det nævnes at jeg fornyligt modtog en præmie med nyheden om, at jeg er blevet Århusmester i Nordisk Program, klasse 3. Jeg var til en skydning i Skibby i slutningen af august, hvor jeg åbenbart gik hen og vandt klassen.

Faktisk har jeg vist vundet præmie ved samtlige skydninger, jeg har deltaget i det sidste halvandet år - både i pistol- og riffelskydninger, i terræn og på bane.

Juni 2005 - Arbejde

Jeg har fået et halvt års vikariat på Silkeborg Amtsgymnasium, hvor jeg fra nytår til juni 2005 skal undervise i matematik og fysik. Hvad der skal ske herefter ligger stadig i det uvisse. Jeg underviser i øjeblikket to 1.g-klasser i matematik samt en 1.g-klasse til fysik. Jeg har også undervist en 2.g-klasse i sandsynlighedsteori. Indtil videre har alle været meget søde og hjælpsomme, og SAG virker som et rigtig godt gymnasium for både lærere og elever.

Den 13. april havde jeg mit fysikhold med på ekskursion til Institut for Fysik og Astronomi ved Århus Universitet. Der lavede eleverne bl.a. forsøg med superledning samt idealgas-relaterede eksperimenter med flydende nitrogen. Jeg tog et par billeder, som kan ses her.

Forleden havde jeg sidste lektion med et 1.g matematikhold. Vi brugte noget af tiden på at drikke sodavand i det gode vejr. Se mine søde elever: Billede 1, Billede 2, Billede 3, Billede 4.

August 2004 - Kandidat

Jeg er nu blevet kandidat! Jeg forsvarede specialet den 24/8, og det gik ganske godt. Jeg endte med at få 10 for det. Dette betyder, at jeg nu ikke længere er studerende. Hvis du vil se mit speciale, kan du downloade det her:

Maj 2004 - Softwarepatenter i EU

EU's ministerråd har netop med et meget spinkelt flertal vedtaget et direktiv, som vil gøre det muligt at tage patenter på computerprogrammer i EU. Dette er selvfølgelig et stort skridt i den forkerte retning hvad angår udvikling og teknologisk fremskridt. Den danske erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) har desværre imod al sund fornuft været med til at stemme for, hvilket han også kritiseres for bl.a. af partifæller. F.eks. udtaler Kristian Kolind (K) følgende:

»Hvis store virksomheder tager patenter, så kan det låse udviklingsmulighederne.«
»Internettet tillader alle høj og lav at starte en virksomhed. Det afliver den klassiske teori om, at kapital er en vægtig ressource.«
»Direktivet vil hindre mulighederne for små virksomheder. Det vil stoppe den sociale revolution som internettet et eller andet sted er.«

Læs mere her. Og her kan man læse, hvor skadaløst sagen er blevet behandlet i den afsluttende fase.

Venstres Europaparlamentskandidat Ellen Trane Nørby mener, at arbejdsminister Bendt Bendtsen bukker under for pres fra USA, når han støtter forslaget om et EU-patent påsoftware. I denne artikel kan man bl.a. læse følgende citat:

»EU bør ikke bøje sig for presset fra USA, men i stedet forsøge at få ændret den amerikanske lovgivning gennem WTO. Software patenter er ikke en brugbar løsning, det er et instrument, som vil dræbe innovationen og udviklingen indenfor computerprogrammer. Desuden vil patenter medvirke til at vi som forbrugere får færre muligheder at vælge i mellem, da patentering i høj grad tilgodeser de store firmaer som eksempelvis Microsoft.«

Maj 2004 - Skytteforeningsformand

Jeg er nu gået hen og er blevet formand for Akademisk Skytteforening, Århus ved generalforsamlingen 18/5 2004. Niels Schou har (som den tidligere formand før ham) været formand i 34 år, og det er med stort vemod fra alle i foreningen, at han nu vælger at træde tilbage. Jeg vil nu forsøge at løfte den tunge arv og glæder mig iøvrigt til at imødegå de nye udfordringer.

Skydebilleder

Skyde-billeder: Jeg har lagt nogle nye billeder op fra et par forskellige skydearrangementer. De er nok sjovest for AS'ere, men tag bare et kig.

Marts 2004 - Microsoft undersøges for ulovligheder

Rygter går om at Microsoft og SCO Group muligvis er under undersøgelse af "the Securities and Exchange Commision" (SEC), for bla. "under-the-table funding, stock-kiting, illegal insider trading, and money-laundering". Microsoft har angiveligt betalt mindst $86 mio. til det økonomisk trængte SCO for at sværte Linux og Open Source miljøet til gennem udsigtsløse retssager imod bl.a. IBM.
Newsforge har en artikel om emnet.

Hjælp mig, Pia

Hjælp mig, Pia: er måske det sjoveste, jeg har set på nettet. Husk at tænde for højttalerne!

Nigeria-mail

Korrespondance med en svidler: Se hvor meget, man kan få nogen til at lyve. Jeg svarede på en såkaldt "Nigeria-mail", og nu kan du se hele korrespondancen her.

All Your Base Are Belong To Us

All Your Base Are Belong To Us. Se og hør denne kult-video, som har undret og begejstret Verden over. Se flere All-Your-Base-billeder her!

Fri online-encyklopædi

Wikipedia: Prøv det store frie internationale encyklopædi-projekt, Wikipedia. Det er en komplet, fri, www-baseret, international encyklopædi, som skal være på alle sprog. Foreløbig er den engelske version den mest omfangsrige med over 250000 artikler, men der er også en dansk med næsten 20000 artikler. Faktisk findes Wikipedia i rigtig mange sprog lige fra Afrikaans over Volapük til Zhongwen (kinesisk).
Jeg er også blevet gjort opmærksom på en anden smart måde at foretage online opslag i leksika. http://www.dict.org/bin/Dict er et interface til flere online leksika på samme tid. Man kan på denne måde lave opslag i flere værker med en enkelt søgning. Smart!