··· Bakkeløbet 2011 ···

No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Den 1. maj kørte jeg for første gang motionscykelløbet Bakkeløbet, 118 km-ruten. Torben kørte også med, og begge vore indsatser er acceptable, synes jeg. Der var 250 ryttere, der gennemførte den lange rute, og vi blev placerede som nr. 87 hhv. 207. Jeg kom rundt med et gennemsnit på 32,72 km/t og Torben med 28,08 km/t. Jeg havde egentlig håbet at gennemføre med ca. 34 km/t, men sådan formede løbet sig ikke lige for mig denne gang, idet jeg måtte køre alene stort set alle de sidste 45 km i modvind. Det var et ret stærkt felt i år, synes jeg, og der blev også generelt kørt noget hurtigere end sidste år. Resultaterne findes pt. her.

De følgende billeder er fra løbets hjemmeside, hvor der indtil 2012 ligger en hel masse flere. Jeg har for det meste forsøgt at finde de billeder, som enten jeg eller Torben er på. Herunder ses først lidt fra starten, hvor vi blev sendt afsted i samlet start. Jeg kører med korte ærmer og bukser i den blå og gule St. Bernardus-trøje. Torben kører i rød og hvid Barcelonette/Ventoux-dragt og sorte ærmer.

Min strategi var at prøve at sidde med frontgruppen så længe som muligt og derefter forsøge at finde ind i en gruppe, der kører et passende tempo. Jeg sad med overraskende længe, synes jeg, og kom dermed til Sdr. Vissing, hvor jeg måtte slippe efter 35 km med 38 km/t i snit. selve hastigheden var egentlig ikke det hårdeste. Det var mere den lidt urolige kørsel, hvor der blev skabt huller og efterfølgende hårde accelerationer, hver gang der kom modkørende, sving, indsnævringer eller andre forhindringer på vejen. Samtidig blev der også kørt relativt hårdt på bakkerne og især lige efter hver bakke, hvor der skulle lukkes huller. Jeg prøvede at sidde forholdsvist langt fremme i bunden af bakkerne for at kunne spare lidt kræfter opad og komme med den sidste halvdel af gruppen over toppen, men det kostede stadig en del at komme med op bagefter.

Her er det mig og derefter Torben lige vest for Alken samt, senere, frontgruppen på vej over Yding Skovhøj, efter jeg har sluppet.

Jeg fandt sammen med en gruppe på ca. 10 mand, der kørte med ca. 33 km/t i snit fra Vestbirk (efter Smedebakken) til Riis ved Ejer Bavnehøj. På vej op mod Riis måtte jeg slippe og ærge mig lidt over de kræfter jeg havde brugt på at tage føringer osv. Andre begyndte også at drysse fra, og jeg kom op til en, jeg kørte sammen med til bunden af Lyngvej ved Skanderborg Sø. Her blev han åbenbart noget chokeret over, hvad der mødte ham. Han udstødte et højt, opgivende klagesuk og spurgte til bakkens navn, længde og stejlhed, og kort efter meddelte han, at han var færdig. Pokkers også! Så måtte jeg køre alene hjem i modvinden. Jeg var temmelig slidt, men må alligevel have kørt de sidste 30 km med omkring 30 km/t i snit. Undervejs hentede jeg et antal folk fra både den lange og den korte rute (83 km), især på Bjergvej, hvor flere trak op til fods. Her måtte jeg selv køre med max. for at holde den gående i et nogenlunde acceptabelt tempo. Jeg blev også selv hentet af grupper, der kun kørte lidt hurtigere, men jeg turde ikke engang prøve at bryde ud af mit eget tempo for at sidde med. Der var ikke så meget mere at skyde med ud over at forsøge at køre så hurtigt og jævnt som muligt. Torben ser noget mere frisk ud i modvinden på toppen af Bjergvej, synes jeg.

Og diplomet: