··· Duchesse de Bourgogne ···


Læs mere om:

Westvleteren
Rochefort
Kasteel
Chimay
Westmalle
Rochefortoise
Zatte Bie
Ciney
Grimbergen
» Duchesse de Bourgogne «
Bourgogne de Flandres
Rodenbach
Abbaye des Rocs
Tripel Karmeliet
Chateau de Ramegnies-Chin

Komplet ølliste


No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!
Duchesse de Bourgogne

Duchesse de Bourgogne (6,2% vol.) brygget af Verhaeghe, er en dejlig frisk syrlig/sød øl af typen, rød ale fra Flanderen, ligesom f.eks. Rodenbach og Bourgogne de Flandres (se disse). Når man drikker den, er det svært ikke at undres over, hvordan det er muligt at brygge en øl, som på samme tid er så frisk, sød og syrlig uden brug af kunstige tilsætninger. Efter en slurk kan syren godt udtøre ganen, ligesom man kender det fra en tør rødvin. Alene duften er nok til at få mundvandet til at løbe. For urutinerede øldrikkere kan dette være åbenbaringen af en helt ny dimension i, hvordan man troede, at øl smagte, så her skal man ikke være fordomsfuld.

Duchesse de Bourgogne er et godt alternativ til Rodenbach, selvom den ikke er helt så kendt som denne. Den kan dog findes i velassorterede butikker i Belgien. Vi har også fundet et sted i Bruxelles, hvor den serveres på fad. Den bliver endnu mere lækker som fadøl, da dette fremhæver dens friskhed og samtidig gør den fløjlsblød imod ganen. Den har rigtig mange ligheder med især Bourgogne de Flandres, og den skal også behandles på samme måde som denne, dvs. drik den kølig og gem den ikke for længe.

Egner sig nok ikke til lagring i længere tid. Efter ca. et år er det som om, den næsten bliver mere syrlig og måske endda en anelse bitter i eftersmagen. Den kommer måske til at ligne Rodenbach Grand Cru, som jo lagrer på bryggeriet i tre år, men man skal huske på, at denne lagrer i et gigantisk egefad i et miljø på bryggeriet, som er specielt tilpasset lagring. Jeg ved ikke, om man kan forvente samme resultat fra lagring på 25 cl-flaske.