··· Westvleteren ···


Læs mere om:

» Westvleteren «
Rochefort
Kasteel
Chimay
Westmalle
Rochefortoise
Zatte Bie
Ciney
Grimbergen
Duchesse de Bourgogne
Bourgogne de Flandres
Rodenbach
Abbaye des Rocs
Tripel Karmeliet
Chateau de Ramegnies-Chin

Komplet ølliste


No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!
Westvleteren 12 Westvleteren 12 Westvleteren 8

Westvleteren regnes af mange ølelskere som noget af det fineste øl overhovedet, og det er ikke kun, fordi den er vanskelig at få fat på! Bryggeriet er et trappistkloster beliggende langt udenfor lands lov og ret ude i Vestflanderen i Belgien tæt ved den franske grænse.

På klosteret brygger munkene fire foskellige bryg:

For at erhverve sig disse øl i løs vægt i større stil, skal man selv køre ud til klosteret, hvor der en gang imellem er salg (tidspunktet fremgår af en telefonsvarer, man kan ringe til). Da produktionen er forholdsvis begrænset, kan man dog højst få lov at købe 10 kasser. Ellers kan man købe mindre mængder (også i løssalg) på caféen på den anden side af vejen.
På værtshuse i resten af verden ses denne øl derfor kun sjældent, og skulle enkelte velassorterede værtshuse rent faktisk have dem, er det ikke sikkert, at de kommer på ølkortet! Man må derfor spørge sig frem, hvis man føler sig fortjent dertil.
Af danske importører kender jeg nærmest kun Brygshoppen og www.BelgiskBryg.dk.

Disse øl kan godt lagres nogle år. Det er selvfølgelig smag og behag, om man vil gøre forsøget med de dyre dråber, men resultatet af en lagring på et par år bliver en lidt rundere karakter henad portvin.

Etiketter