··· Rundt om Horsens 2009 ···

No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Søndag den 23. august repræsenterede Jakob og jeg vores eget Team St. Bernardus i motionscykelløbet Rundt om Horsens, hvor vi kørte den meget kuperede 65 km-rute i faktisk overraskende gode tider vores form taget i betragtning. Jeg blev selv registreret for en 36. plads ud af 326 fuldførende i tiden 1:54.18, mens Jakob, som var uheldig at blive fanget i en dårlig gruppe, kom ind som nr. 50 knap to minutter efter. Se de officielle resultater her. De 34 km/t i snit er nok snarere 33 km/t, da ruten i stedet for 65 km vist i virkeligheden er 62 eller 63 km. Min egen cykelcomputer var ikke kalibreret til mine nye dæk og havde kn 60,7 km på tælleren.

Her er holdfotoet før starten og diplomet bagefter:

Vejret var glimrende omend med nogen blæst, og der var temmelig mange mennesker til start. Selvom vi egentlig forsøgte at gøre lidt for at komme op i nærheden af de forreste, så vi ikke ville blive efterladt med de allerlangsomste, så lykkedes det faktisk aldrig at komme helt op, inden løbet blev givet frit et par km udenfor Horsens. Jakob sad noget længere fremme end jeg selv, men jeg fik slidt mig op på hjul af to andre bagfra, der kørte lidt hurtigere, end jeg selv ville have gjort. Vi kom på et tidspunkt op til Jakobs gruppe, og mine to hjælpere kørte straks op og tog føringen. Da jeg befandt mig rigtig godt bagved de to og ikke kendte folkene i Jakobs gruppe, fulgte jeg bare med op i front og lagde mig i tredje position. Der var egentlig bakker alle steder, og nogle af dem var temmelig stejle, og hver gang vi havde passeret en, var gruppen blevet lidt mindre bagtil.

Vejene var ret små og kringlede, og nogle steder lå der også grus i svingene, hvilket ikke var så spændende, når man lå og kørte med en masse andre. Heldigvis var folk dog generelt gode til at råbe op, hvis der var huller, grus, biler eller andre forhindringer på vejen. På et tidspunk, da der efter en bred modkørende traktor og et skarpt sving nær opkørslen til Yding Skovhøj opstod hul bag de allerforreste i gruppen, bestod den pludselig kun af de to forreste, mig selv og muligvis en fjerde, som dog var væk, da vi nåede toppen. De sidste 25 km gjorde jeg mit bedste for at sidde på hjul af de to andre, som kørte sammen og ikke lod til at have noget imod det. Jeg fandt aldrig ud af, om de på noget tidspunkt forsøgte at køre væk, men det lykkedes dem i så fald ikke, for ham, som var klart bedst på flad vej, var langsommere end mig, hver gang, det gik opad. Jeg var nærmest røget af på et tidspunkt, men så kom vi op til en langsommere gruppe det tog lidt tid for de to at komme forbi, og i mellemtiden nåede jeg op bagerst. Da det kort efter gik opad igen, var vi igen kun tre tilbage. Vi Kørte i mål sammen og så aldrig skyggen af de, som kom ind før os. Den sløve gruppe, som Jakob sad med var i mellemtiden blevet hentet af en meget hurtig gruppe, som må have kørt meget ind på os de sidste 10-15 km, så der kun var to minutters forskel til sidst.

I mål fik vi de to pølser med brød, som var med i startprisen, hvorefter vi kørte hjem til os og sammen med Marie afsluttede dagen med at drikke øl og likør og spise pandekager i solen på altanen. Pannepøt går rigtig godt sammen med pandekager! Og så havde vi da heller ikke kørt cykelløb uden at komme hjem med et kalorieoverskud.