··· Markedsløbet 2013 ···

No E-patents! GNU Emacs Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Lad mig bare afsløre det med det samme, jeg kørte rundt med frontgruppen og blev nr 15. Her er resultaterne.

Og her er et interaktivt kort over ruten:

Jeg har ikke så skide meget power i benene, så er det sagt. Jeg har ikke trænet den slags i år eller andre år for den sags skyld. det kan være, jeg vil gøre lidt ud af at forbedre denne side. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis man vil noget ud over det sædvanlige i løb som dette.

Det var en temmeligt blæsende dag, der startede i en masse regn og endte i en masse sol. Blæsten gjorde løbet i frontgruppen til en meget taktisk affærde, hvor næsten ingen følte overskud til at angribe og køre alene op i vinden. Af og til faldt tempoet meget, når ingen ville føre, og hvis nogen angreb, gik der ikke så længe, før tempoet blev øget og udbryderne halet ind igen. Jeg var faktisk selv ude med to mand i dagens første udbrud fra km 9 til 12. Der blev kørt meget forsigtigt i regnen og det var ingen sag at komme afsted for at afprøve, hvad der ville ske. Men tempoet blev hurtigt øget i feltet, og vi gad herefter ikke spilde ret mange kræfter, da det stod klart, at der nu blev kørt bagfra. Således gik tempoet op og ned, og alle forsøgte at spare sig i vinden.

Ruten er meget flad med bare et par enkelte stigninger. Den største udfordring er vinden. Derudover var det et ret hyggeligt lille løb, hvor der blev talt meget vensysselsk rundt om i feltet. Desværre var deltagerantallet nok ikke meget mere end 100 til start på den lange 135 km-rute. Faktisk kørte jeg dette løb i stedet for det ellers meget mere lokale Marseliscykelløbet i Aarhus. Jeg synes, Marseliscykelløbet er for overfyldt og for farligt. Dette her var mere noget for mig, hvor der bliver kørt fornuftigt og uden for meget trafik.

Der var tre forskellige udbrud på de sidste 80 km, og det sidste kørte afsted med omkring 15-20 km tilbage. Folk var slidte, så der kørte først en, og lidt senere en mand mere. De kørte sammen lidt tid, og dernæst forsøgte en enkelt mand mere at køre op til dem. Det kunne han vist ikke. Jeg ser, at ham den første udbryder må have angrebet sin makker på et tidspunkt og kørt alene i mål. Måske skulle man have prøvet at køre med til sidst, men det var jo lidt et gamble, om ikke også de ville blive kørt ind. Desuden har jeg helt sikkert ikke haft mulighed for at sidde med i et udbrud helt til sidst. Jeg havde det i perioder svært nok ved at sidde med den store gruppe, når det gik afsted med 50 km/t de sidste 8-10 km.

Og så vil jeg klart sige, at måldepotet, som man jo ellers ikke ser i så mange løb længere, var det klart bedste og hyggeligste, jeg har set i Danmark. Der var 3-4 slags kage, kaffe, juice, cola, vand, chokolade og sandwiches til fri afbenyttelse i et telt, hvor der desuden var siddepladser og inden kø. Jeg var lidt sulten, tror jeg, for jeg fik klaret at køre 4 sandwiches, 2 stykker kage, 2-3 glas juice, et glas cola og 2 kopper kaffe ned, inden turen gik halvanden time på motorvejen hjemad. Derudover var det et stort antal lodtrækningspræmier samt gratis sponsor-drikkedunke til alle. Det var bare super godt!