Formularhjælperen - hvordan og hvorfor

Formularhjælperen hjælper med at udfylde PDF-formularer, så alle nødvendige felter udfyldes korrekt i forhold til netop din situation. De indtastede oplysninger valideres og indsættes på de tilhørende felter på den originale PDF, som du downloader til sidst. Det hjælper både foreningen og dig selv til en hurtigere og bedre sagsbehandling.

FAQ - Formularhjælperen

 1. Årsagen til, at vi har lavet formularhjælperen er, at det ellers har vist sig meget svært for skytterne at udfylde formularerne på en måde, så de kan behandles af SKV og ikke giver foreningen unødigt, ekstra arbejde på grund af mangelfulde informationer eller forkert udfyldte felter. Vi vil derfor gerne opfordre kraftigt til at benytte formularhjælperen til de formularer, den understøtter og ikke udfylder formularerne på andre måder.
 2. Problemet er, at de browsere, der typisk følger med, ikke er gode til PDF-formularer. Du bør derfor installere en (evt. gratis) PDF-app på telefonen og vælge at åbne den færdige PDF med denne app. Du vil da kunne se de oplysninger, du har indtastet i aktive felter, der evt. kan rettes, inden du underskriver og videresender formularen.

  En decideret PDF-app vil typisk også tillade dig at oprette en signatur, som du kan benytte, så du ikke behøver at printe formularen.

  Vi har selv haft gode erfaringer med programmer og apps fra Adobe, men der findes også andre, der kan løse opgaven.

 3. Eneste grund til at printe formularen er, at den skal forsynes med din underskrift. Kan du sætte din underskrift, mens du endnu har den på computeren/telefonen, så er der ingen grund til at printe. Da skal du blot sende den underskrevne formular på mail til formand@as-aarhus.dk.

  Der findes adskillige programmer og apps, der lader dig oprette en signatur, som du kan genbruge digitalt hver gang, du skal underskrive et dokument. Fælles for dem er, at du enten kan tegne en frihåndssignatur på computeren/telefonen, eller du kan skrive på et stykke blankt papir og derefter affotografere denne signatur og importere billedet i programmet. På telefonen vil du typisk kunne bruge kameraet.

  Vi har selv haft gode erfaringer med programmer og apps fra Adobe, men der findes også andre, der kan løse opgaven.

  Husk at være opmærksom på, om der er mere end én side i PDF'en, du skal udfylde eller underskrive.

FAQ - Formular SKV2 (køb og fornyelse)

 1. Du læser beskrivelsen og udfylder SKV2-formularen her.
 2. SKV opkræver 300 kr. for behandling af en SKV2, og det er dig som skytte, der skal betale for administrationen af dine våben. Derfor skal du betale de 300 kr. til SKV. Det er foreningen, der modtager opkrævningen pr. mail, og den bliver herefter videresendt til dig på den mail, du har oplyst til os. Bemærk: SKV færdiggør først behandlingen af din ansøgning, når du har betalt.
 3. Du skal jo betale til SKV, inden de færdiggør din ansøgning, så som udgangspunkt vil dine penge da være spildte!
 4. En SKV2 er som udgangspunkt gyldig i 5 år, hvis du vedbliver at være medlem af foreningen. Husk du er selv ansvarlig for at få din SKV2 fornyet!
  Processen er den samme som første gang, du udfylder den.

FAQ - Formular SKV3 (opbevaring og transport)

 1. Du læser beskrivelsen og udfylder SKV3-formularen her.
 2. Nej, en SKV3 koster indtil videre ikke noget at få behandlet.
 3. En SKV3 er som udgangspunkt gyldig i 5 år, hvis du vedbliver at være medlem af foreningen. Husk du er selv ansvarlig for at få din SKV3 fornyet!
  Processen er den samme som første gang, du udfylder den.

FAQ - Formular SKV6 (brug af våben)

 1. Processen er denne:
  1. Du udfylder SKV6-formularen her.
  2. Så printer du formularen ud på papir og underskriver med blæk (og der er ingen digital vej udenom!).
  3. Det underskrevne dokument kan indsendes i indscannet format som "Sikker mail" på borger.dk. Alternativt kan dokumentet indsendes med posten til:
   Administrativt Center Vest
   Att.: Våben
   Postboks 1062
   7500 Holstebro
  4. Du får svar i din e-boks, når ansøgningen er behandlet.
 2. En ny våbenbekendtgørelse trådte i kraft pr. 01-01-2018, som omfatter medlemmer, der ikke benytter eget våben, registreret i foreningen (og som er fyldt 15 år). Disse medlemmer skal godkendes af politiet på en SKV6 for lovligt efter den 01-07-2018 at kunne låne et våben af foreningen eller dens medlemmer.

  Bemærk, at SKV6 således gælder for netop den/de foreninger, der står anført derpå. Det betyder, at du med den kan få udleveret våben i netop de på SKV6 anførte foreninger. Hverken mere eller mindre.

  Det vil derfor give mening at udfylde SKV6 for alle foreninger, du er medlem af, pånær den/dem, hvor du har våben registreret på SKV2, eller hvor du har gældende SKV1 eller SKV3.

 3. Hvis du er medlem og ikke har en af følgende tilladelser, skal du have SKV6 for at låne våben i AS Aarhus:
  • SKV1 (du sidder pt. i bestyrelsen i AS Aarhus)
  • SKV2 (du har eget våben)
  • SKV3 (du har tilladelse til opbevaringssteder og transport i AS Aarhus)

  Eksempel: Jeg er ny skytte, jeg ved slet ikke, hvad noget af det er. — Du skal have en SKV6.

  Eksempel: Jeg har jo allerede et våben eller en SKV6 i en anden forening. — Du kan skyde med dit eget våben. Skal du låne et våben af AS eller af et medlem, skal du have en SKV6, hvis ikke du har gyldig SKV1, SKV2 eller SKV3 i AS Aarhus.

  Eksempel: Jeg har jo en gang haft et våben i AS Aarhus, er det ikke nok? — Du skal have en SKV6, hvis ikke du har gældende SKV1, SKV2 eller SKV3 i AS Aarhus. Både SKV2 og SKV3 gælder kun 5 år, og du er selv ansvarlig for rettidig fornyelse.

 4. Hvis du har en af følgende tilladelser, behøver du ikke SKV6 i AS Aarhus:
  • SKV1 (du sidder pt. i bestyrelsen i AS Aarhus)
  • SKV2 (du har eget våben)
  • SKV3 (du har tilladelse til opbevaringssteder og transport i AS Aarhus)

  Ligeledes er ingen tilladelse nødvendig, hvis du er medlem, men ikke ønsker nogensinde at låne et våben.

  Eksempel: Jeg har våben på SKV2 i AS, hvad skal jeg nu mere? — Så længe du har gyldig SKV2 i AS Aarhus, skal du ikke foretage dig yderligere. Du skal selv sørge for at have gyldig SKV2 (eller SKV1 eller SKV3) i AS Aarhus. Både SKV2 og SKV3 gælder kun 5 år, og du er selv ansvarlig for rettidig fornyelse.

  Eksempel: Jeg har jo allerede et våben eller en SKV6 i en anden forening. — Du kan skyde med dit eget våben. Skal du låne et våben af AS eller af et medlem, skal du, såfremt du ikke har SKV1, SKV2 eller SKV3 i AS Aarhus, have en SKV6 i AS Aarhus.

  Eksempel: Jeg har jo vist en SKV3 i AS Aarhus. — Du skal selv sørge for at have gyldig SKV3 (eller SKV1 eller SKV2) i AS Aarhus. Både SKV2 og SKV3 gælder kun 5 år, og du er selv ansvarlig for rettidig fornyelse.

 5. Gæster (og herunder kommende medlemmer) skal ikke have SKV6 for at prøve at låne våben.

  Så snart man er medlem, må man som ny skytte regne med at skulle have SKV6, medmindre man opfylder nogle af undtagelserne beskrevet ovenfor. Som ny eller kommende skytte er det derfor en god idé at sætte gang i en SKV6-ansøgning så hurtigt som muligt! Det kan evt. sættes i gang, inden man kommer første gang.

 6. En SKV6 er som udgangspunkt gyldig i 5 år, hvis du vedbliver at være medlem af foreningen. Husk du er selv ansvarlig for at få din SKV6 fornyet!
  Processen er den samme som første gang, du udfylder den.